html> My Great Web page

29 Mart 2013 Cuma

Makale : Eski Sevgiliden Geriye Kalan ...

BU YAZIYI SONUNA KADAR OKUR MUSUNUZ ? 



     Hiç zannetmiyorum.
     
     Geriye kalanların bünyedeki etkileri malumunuz. Aklıma o eski güzel diye tabir ettiğim günlerden kalan bir kaç parça anı geldiğinde, ruhumun ızdırabını görmezden gelirsem, sağlıklı bir kaç parça değerlendirme yapabiliyorum şu an olduğu gibi. 
     
     Peki geriye ne kaldı? Bakalım !

     Yıkılan ümitler : "Yo yıkılmadı ümitlerim" sadece onunla ümit ettiklerim viran durumda. Yardımcı karakteri değiştirip aynı ümitler ile yola devam edemez miyim ? 
     Bir tarih : "Yok öyle bir tarih" 1453'den, 1923'den, 1918'den, 1071'den, 1919'dan, 1881'den, 1907'den, 1905'den, 1903'den vsvs hangi tarih daha önemli ? 20?? tarihi daha önemliymişcesine ah bi dönebilsem hayıflanmaları, belli ki deneyim kazanmışsın bırak dönme, bittiği yerde kalsın. 

     İçtiğin sakinleştiriciler, sevgilin ile geçirdiğin günlerden kalma değil lakin ondan geriye kalan yeni alışkanlığın. Susadığın da " madem su içiyorum, boş gitmesin bir sakinleştirici alayım yanına dediğin anlar, O'ndan geriye kalanlar. 

     En zor olanı da ne biliyor musun? Hala çiçekçiye gidip papatya almaya çalışmak. Yeni sevgilim gül seviyor ama alışmamış göt de don durmaz. Aklım, elim papatyaya gidiyor.



     Bi türlü silinmez o mesajlar telefondan. Arşivlersin, telefon bozuluncaya kadar durur. ( arada açıp okuma sakın )

     Fotoğrafları, içinde mesajları olan telefonu, aldığı ya da ördüğü kazağı, kalan bir kaç parça eşyasını koy tabuta hakikaten mezarlıktan yer al göm. Mezar taşını da yaptır, başladığı bittiği tarihi yaz üstüne arada git ziyaret et. Aile mezarlığı gibi de yapabilirsin. Bütün eskileri ayrı ayrı, yan yana göm. Sanki sadece canlılar ölürmüş muammelesi yapma, aşk da öldü. 

    
     Kişilikte değişim mutlaka kalıyor, örnek bekleme vermeyeceğim. Çok karışık bir durum. O sevmediği için yapmadığın şeyleri yapma fırsatı da geriye kalanlar listesinde ilk sıraları zorlar.

     Deccal'in tarifi, eski sevgiliye bire bir uyar. Dikkat et bak bütün hayatını en ince detayına kadar sarmıştır. Sevgili gitti tamam da, her şeyi götürmedi ki. Diş fırçasını bile bırakmış nazire yapar gibi, buradan hesap et.



     Özlem kalır geriye illaki. Zaman geçtikçe büyür mü küçülür mü bilemem lakin kalır. Her canını yakan, hafızayı canlandıran, duyguları depreştiren anları da özlem hissettiğinde yaşarsın.( bırak özleme )

     Yıllandıkça "biz neden ayrılmıştık" sorusu kalır geriye, nedeni unutacaksın. Allah'ın takdiri, nedeni bu. Beni aldatmıştın, az kazanıyordun, çok içiyordun, aşkımız bitti gibi sebepler yalan. Allah'ın takdiri böyle nedeni bu.

     İşin özü : Eski sevgiliden geriye, kafaya takacak sadece sen kalırsın. Geriye sen kaldın işte, git bak aynaya.

Bay Kahin ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder